Ture ghidate

de canyoning, subteran și suprafață

Vă invităm să cunoaşteţi Munţii Trăscău, frumoasa grupă montană a Munţilor Apuseni, o unitate extrem de diversificată ca peisaj unde natura a înzestrat spaţiul carpatic al Trascăului cu numeroase locuri interesante nu numai din punct de vedere ştiinţific, dar şi turistic, numele unora având deja o mare rezonanţă, precum Cheile Turzii, Turenilor, Râmeţului, Galdiţei, Intregaldelor, Cetii, Aiudului, Ampoiţei, apoi masivele calcaroase Bedeleu şi Ciumerna, Colţii Trascăului şi Piatra Cetii, peşterile Huda lui Papară, Poarta Zmeilor, Bisericuţa, Liliecilor, marea dolină Vânătară, o serie de defilee ca cele ale Arieşului, Iarei, Haşdatelor etc., pentru a nu aminti decât câteva dintre ele.

Cu toate că au înălţimi moderate, munţii Trăscău sunt fascinanţi datorită formelor de relief spectaculoase, modelate în calcare de factorii atmosferici şi de ape, constituind prin acestea principalele atracţii turistice ale zonei. Între formele de relief create pe seama calcarelor, la loc de frunte se situează cheile: Cheile Turzii, Cheile Borzeştiului, Cheile Aiudului şi multe altele.

Ture cu ghid


Turele la care se oferă ghidaj vizează obiective subterane şi de suprafaţă pentru a căror vizitare sunt necesare cunoştinţe de parcurgere de verticale. Peşterile şi canioanele sunt echipate în prealabil. Participanţii sunt rugaţi să îşi aducă echipamentul individual propriu (Cască, ham echipat, neopren, etc.); Transportul către obiective se va face prin mijloace proprii.

Vizitarea acestor obiective se va face în grupuri organizate, în funcţie de programul stabilit şi pe propria răspundere.

Ture Speo


Peşterile vor fi echipate. Fiecare participant are obligaţia de a se alătura unui grup şi de a-şi procura echipamentul individual. Turele speo necesită cunoştinţe de tehnică speo-alpină.

.

Huda lui Papară

 

Avenul din Taul Morii

 

Avenul din Piatra Cetii

 

Canyoning


Echipamentul colectiv va fi furnizat de către organizatori. Fiecare participant are obligaţia de a se alătura unui grup şi de a-şi procura echipamentul individual. Turele de canion necesită cunoştinţe de tehnică de coborâre de cascade în rapel.

.

Cascada Dalbina

 

Cheile Vaii Cetii

 

Ture fara ghid


Turele la care nu se oferă ghidaj vizează obiective exocarstice pentru a căror vizitare nu sunt necesare cunoştinţe speciale şi fac parte din trasee turistice cu grad de dificultate de la scăzut la ridicat. Participanţii sunt rugaţi să îşi aducă echipamentul individual propriu (încălţăminte montană adecvată, îmbrăcăminte termică, apă, mâncare).

Transportul către obiective se va face prin mijloace proprii.

Vizitarea acestor obiective se va face în grupuri organizate, în funcţie de programul stabilit şi pe proprie răspundere.

Cheile Rametului

 

Rapa Rosie

 

Cheile Ampoitei

 

Cheile Aiudului

 

Scarita-Belioara

 

Iezerul Ighiel

 

Cheile Intregalde

 

Lista de e-mail

Înscrie-te în lista noastră de e-mail și o sa te anunțăm când adaugam conținut, evenimente sau workshopuri.

Newsletter-EN
Sending
Please select a valid form