Regulamentul

concursului Speoarta

 

Lucrările prezentate în cadrul festivalului pot fi folosite de către Federaţia Română de Speologie (F.R.S.) și ASET Polaris Med pentru promovarea speologiei, precum şi în alte acţiuniale F.R.S., fără remunerarea autorilor. F.R.S. garantează menţionarea numelui autorilor, alături de lucrările reproduse.

Lucrările nu vor fi folosite pentru obţinerea de foloase financiare pentru organizatori sau terţi, iar toate drepturile de autor revin exclusiv autorilor.

Lucrările trebuie să aibă tematică speologică şi carstică şi să nu mai fi fost prezentate la alte concursuri organizate de F.R.S.

Categoriile de concurs din cadrul festivalului SpeoARTA sunt:

⦁    A. – Fotografie subterană (speleoteme de mari dimensiuni, cavităţi, explorare, activitate speologică) – se pot înscrie maxim cinci lucrări

⦁    A1. – Fotografie subterană detaliu (imagini macro, speleoteme care nu depăşesc dimensiunea naturală de 10 cm) – se pot înscrie maxim cinci lucrări

⦁    B. – Fotografie din exocarst – (imagini care prezintă relieful carstic, a nu se confunda cu peisajul) se pot înscrie maxim cinci lucrări

⦁    C. – Video eseu\documentar\diaporama\reportaj  (endocarst şi/sau exocarst) – se pot înscrie maxim două filme sau echivalentul a 30 de minute de proiecţie video

⦁    D. – Mixaje/manipulări fotografice complexe, grafică, sigle, caricatură, pictură, sculptură, etc. cu tematică speologică

La categoriile A. fotografie subterană, A1. Fotografie subterană detaliu şi  B. fotografie din exocarst vor fi acceptate imagini care au suferit doar prelucrări minime (reîncadrare, corecţii de luminozitate/contrast, corecţii cromatice). Juriul poate să ceară fişierul original pentru confirmare. (Acesta nu va fi făcut cunoscut publicului.)

Imaginile vor respecta următorii parametri: format JPG, latura mică: minim 2000 pixeli, profil culoare sRGB. Organizatorii vor efectua doar rescalarea pentru imaginile din expoziţie, neintervenind la prelucrarea cromatică. Numele autorilor nu va fi cunoscut înainte de jurizare.

Toate fotografiile trimise, pentru a fi înscrise în concurs trebuie denumite în formatul „Prenume Nume-Titlul lucrării” (ex.Ioan Popescu – Integrare în absolut)

Orice fotografie care nu îndeplineşte parametrii tehnici specificaţi, nu va fi luată în considerare.

Fotografiile acceptate pentru expoziţie vor fi tipărite pe cheltuiala organizatorilor. Expoziţia de fotografie va fi vernisată în cadrul festivalului SpeoARTA, urmând a fi expusă şi în alte localităţi, la manifestări la care F.R.S. participa.

Lucrările înscrise în concurs la categoria C vor avea, obligatoriu, în generic numele autorului şi al lucrării. Acestea vor fi trimise prin e-mail contact@speo-arta.ro

Se acordă următoarele premii:

⦁    TROFEUL SPEOARTA (pentru cea mai valoroasă lucrare din cadrul festivalului, independent de secţiunea la care a fost înscrisă).

⦁    Locurile 1, 2, şi 3 la fiecare categorie (cu cel puţin 10 lucrări înscrise).

⦁    Trofeul “Polaris” – acordat de Clubul Polaris pentru categoria fotografie subterană sau fotografie subterană detaliu, unui autor român pentru o lucrare din carstul românesc.

⦁    Alte premii la decizia organizatorilor

Fotografiile se pot înscrie pe site începând cu 05 Iulie 2021 (ora 00:01).

Ultimul termen de înscriere a lucrărilor 23 Iulie 2021 (ora 23:59).

Festivalul SpeoARTA – Vernisajul expoziţiei foto (lucrări acceptate), proiecţii (lucrări acceptate) şi festivitatea de premiere: 25-29 August 2021.

Juriul festivalului SpeoARTA, ediţia XXXIX va fi comunicat până în data de 1August 2021.

Vor fi descalificate lucrările (şi autorii acestora) care prin tehnicile de fotografiere sau filmare folosite pot prejudicia integritatea peşterii. Vor fi descalificate lucrările (şi autorii acestora) care prezintă materiale foto sau imagine video pentru care nu deţin drepturi de autor sau de folosinţă, și care conțin orice fel de însemne care pot duce la identificarea autorului (watermark, text, etc)

Juriul îşi rezervă dreptul de a nu acorda un premiu dacă apreciază cu nu există competiţie la o anumită categorie.

Premiile vor fi înmânate în cadrul festivității de premiere. Câștigătorii care nu sunt prezenți vor putea intra în posesia premiilor dacă achită costul transportului.

Lucrările vor fi jurizate la categoria la care au fost înscrise de către concurenţi. Juriul îşi rezervă dreptul de a nu acorda un premiu dacă lucrările au fost înscrise la o secţiune diferită faţă de conţinutul real al lucrării.

Deciziile juriului sunt finale şi incontestabile.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a face o selecţie a fotografiilor înscrise.

Prin trimiterea formularului de înscriere, autorul acceptă integral condiţiile prezentului regulament.

Succes tuturor participanţilor!

Pentru orice alte detalii sau nelămuriri va puteţi adresa la: contact@speo-arta.ro

 

Lista de e-mail

Înscrie-te în lista noastră de e-mail și o sa te anunțăm când adaugam conținut, evenimente sau workshopuri.

Newsletter-EN
Sending

Sponsori